• Οικονομία Χωρίς Όρια!

  Οι Αντλίες Θερμότητας Atlantic είναι το Νο1 οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης που υπάρχει σήμερα.

 • Μόνο Πλεονεκτήματα!

  Τα πλεονεκτήματα που φέρνουν στη ζωή μας οι Αντλίες Θερμότητας Atlantic είναι αξιοσημείωτα.

 • Δωρεάν Μελέτη Υπολογισμού!

  Είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε στο να ανακαλύψετε τι θα ήταν αυτό που ταιριάζει απόλυτα στο δικό σας χώρο!

 • Επικοινωνήστε Μαζί μας!

  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Θα χαρούμε ιδιαίτερα να λύσουμε κάθε σας απορία!

Uncategorised

FAQ

Συχνές ερωτήσεις για τις αντλίες θερμότητας

 

 • Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας είναι ένα εξελιγμένο μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την θέρμανση ή ψύξη μιας κατοικίας. Η θέρμανση του κτιρίου γίνεται όπως και με έναν κλασικό λέβητα δηλαδή παράγεται θερμό νερό, το οποίο κυκλοφορεί στα θερμαντικά σώματα ή στο ενδοδαπέδιο σύστημα και έτσι επιτυγχάνεται η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία. Αντίστοιχα στην ψύξη παράγεται κρύο νερό, το οποίο ψύχει την κατοικία το καλοκαίρι κυκλοφορόντας είτε στο ενδοδαπέδιο σύστημα (δροσισμός) είτε σε μονάδες fan coils. Την ενέργεια που απαιτείτε για την θέρμανση ή την ψύξη του νερού, μια αντλία θερμότητας την παίρνει από την ενέργεια που υπάρχει δωρεάν και απλόχερα στον αέρα του περιβάλλοντος. Η μόνη ενέργεια που καταναλώνετε είναι η ηλεκτρική ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα) που απαιτείται από την αντλία θερμότητας για να μεταφέρει αυτή τη δωρεάν ενέργειας από το περιβάλλον στο εσωτερικό της κατοικίας.

 • Πως μπορεί μια αντλία θερμότητας να απορροφήσει θερμότητα από το κρύο περιβάλλον και να θερμάνει μια κατοικία;

Μεταφορά θερμότητας γίνεται από ένα θερμότερο μέσο σε ένα πιο κρύο. Στις αντλίες θερμότητας αυτό που κάνει την μεταφορά της θερμότητας από το κρύο περιβάλλον στον θερμό χώρο του εσωτερικού μιας κατοικίας είναι το ψυκτικό υγρό (φρέον). Το ψυκτικό υγρό είναι αυτό που κυκλοφορεί μεταξύ της εξωτερικής μονάδας της αντλίας θερμότητας που είναι στο εξωτερικό περιβάλλον απορροφώντας θερμότητα από αυτό, και της εσωτερικής μονάδας δίνοντας αυτή την θερμότητα στο νερό που θέλουμε να θερμάνουμε. Έχει την ιδιότητα το υγρό αυτό να μεταλλάσετε συνεχώς από υγρό σε αέριο και έτσι όταν αυτό είναι στην εξωτερική μονάδα είναι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (ακόμα και -30°C) και απορροφά θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και εν συνεχεία αφού συμπιεστεί αποκτά υψηλή θερμοκρασία (έως και 70°C) με την οποία θερμαίνει το νερό. Αυτό το θερμό νερό θερμαίνει την κατοικία.

 • Έχω σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων επιλέγοντας μια αντλία θερμότητα Atlantic;

Αντικαθιστώντας το παλιό σας σύστημα με μια αντλία θερμότητας της Atlantic μπορείτε να επιτύχετε εξοικονόμηση χρημάτων έως και 80%. Αυτό επιτυγχάνεται αφού με την αντλία θερμότητας χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο την δωρεάν ενέργεια που υπάρχει στο περιβάλλον και καταναλώνετε ουσιαστικά λίγη ενέργεια, ώστε να κάνετε την μεταφορά αυτής της ενέργειας εντός της κατοικίας σας. Ουσιαστικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα πληρώνεται ετησίως με μια αντλία θερμότητας Atlantic είναι περίπου το ¼ της συνολικής ενέργειας που θέλει το σπίτι σας για να θερμανθεί. Την υπόλοιπη ενέργεια την έχετε δωρεάν από το περιβάλλον.

 • Έχω θερμαντικά σώματα. Μπορώ να αντικαταστήσω το λέβητα μου και να βάλω μια αντλία θερμότητας Atlantic;

Φυσικά μπορεί να εγκατασταθεί μια αντλία θερμότητας Atlantic σε ένα υφιστάμενο σύστημα με θερμαντικά σώματα. Διαθέτοντας μια πολύ μεγάλη γκάμα αντλιών θερμότητας, είτε υψηλών θερμοκρασιών, είτε και υβριδικών μοντέλων, η αντικατάσταση ενός παλιού συστήματος λέβητα σε θερμαντικά σώματα με αντλία θερμότητας Atlantic είναι πολύ απλή και συμφέρουσα υπόθεση, χωρίς να απαιτούνται επεμβάσεις εντός της κατοικίας και αντικατάσταση σωμάτων. Το παλιό σας σύστημα αντικαθίσταται εντελώς ή συνδυάζεται απλά με αντλία θερμότητας της Atlantic προσφέροντας σας μεγάλη εξοικονόμηση στην κατανάλωση και τέλεια θέρμανση 24 ώρες το 24ωρο.

 • Έχω ενδοδαπέδια θέρμανση. Προτείνεται η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας Atlantic;

Μια αντλία θερμότητας Atlantic συνδυάζεται ιδανικά με ενδοδαπέδια συστήματα αφού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που χρειάζεται η ενδοδαπέδια θέρμανση για να λειτουργήσει, επιτυγχάνεται πολύ υψηλός απόδοσης από την αντλία θερμότητας και άρα πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Επίσης με χρήση της αντλίας θερμότητας σε ένα ενδοδαπέδιο σύστημα μπορούμε πολύ απλά να έχουμε και δροσισμό δαπέδου το καλοκαίρι και άρα ιδανικές συνθήκες όλο το χρόνο με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Λόγο του ειδικού εναλλάκτη που έχουν οι αντλίες θερμότητας της Atlantic, η εφαρμογή τους σε ένα ενδοδαπέδιο σύστημα που απαιτεί αρκετά μεγάλη παροχή είναι απλή υπόθεση χωρίς ανάγκη επιπλέον δοχείου αδρανείας, κυκλοφορητή κλπ. που αυξάνουν σημαντικά το κόστος εγκατάστασης.

 • Όταν βάλω αντλία θερμότητας Atlantic θα έχω ζεστό νερό χρήσης;

Φυσικά και η αντλία θερμότητας Atlantic μπορεί να σας φτιάχνει και το ζεστό νερό χρήσης που θέλετε αφού συνδυάζεται πολύ απλά είτε με το boiler που ήδη έχετε είτε με ένα νέο μπόιλερ ζεστού νερού χρήσης δίπλα στην αντλία. Εάν υπάρχει στενότητα χώρου υπάρχους αντλίες τύπου "Duo" οι οποίες έχουν το μπόιλερ του ζεστού νερού χρήσης ενσωματωμένο μέσα στην υδραυλική μονάδα εξοικονομώντας σας χώρο και κόστος εγκατάστασης.

 • Μπορώ να συνδυάσω μια αντλία θερμότητας Atlantic με τον λέβητα που ήδη έχω;

Ο συνδυασμός μιας αντλίας θερμότητας Atlantic με έναν υφιστάμενο λέβητα, είτε πετρελαίου είτε αερίου, είναι απλή υπόθεση αφού υπάρχει έτοιμο υδραυλικό κιτ της Atlantic για σύνδεση της αντλίας με το λέβητα. Έτσι το σύστημα γίνεται "υβριδικό" δηλαδή λειτουργία της θέρμανσης μόνο από την αντλία ή συνδυαστικά από την αντλία και τον λέβητα ή μόνο από τον λέβητα ανάλογα με το ποια λειτουργία είναι η πιο οικονομική. Τον έλεγχο του όλου συστήματος το κάνει αυτόματα ο controller της αντλίας με γνώμονα πάντα την μέγιστη απόδοση σε συνδυασμό με το μικρότερο κόστος κατανάλωσης. Έτσι, χωρίς ο ιδιοκτήτης να ασχολείται, ξέρει ότι πάντα θα έχει την ιδανική θέρμανση στο σπίτι του, με λειτουργία πάντα του πιο οικονομικού συστήματος ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

 • Βάζοντας αντλία θερμότητας Atlantic θα πρέπει να έχω χώρο να βάλω και εξωτερικό δοχείο αδρανείας (buffer); Χρειάζεται;

Ο μοναδικής τεχνολογίας σωληνωτός εναλλάκτης εντός δοχείου αδρανείας 16 lt που έχουν μόνο οι αντλίες θερμότητας της Atlantic, δίνει την δυνατότητα να εγκατασταθεί η αντλία θερμότητας χωρίς την ανάγκη εξωτερικού δοχείου αδρανείας, ακόμα και σε συστήματα θέρμανσης που απαιτούν μεγάλες παροχές. Επίσης λόγο του υδραυλικού κιτ ελέγχου δυο ανεξάρτητων κυκλωμάτων που υπάρχει διαθέσιμο από την Atlantic, δεν απαιτείτε εξωτερικό buffer ακόμα και όταν έχουμε εγκατάσταση με δυο διαφορετικά κυκλώματα θέρμανσης ή ψύξης. Το εξωτερικό buffer σε μια εγκατάσταση, και το αρχικό κόστος επιβαρύνει αλλά το σημαντικότερο μειώνει κατά περίπου 20-30% τον ετήσιο βαθμό απόδοσης μιας αντλίας θερμότητας και άρα αυξάνει την κατανάλωσή της.